Luchtacro

Omschrijving

Deze specialisatie is voor beginnende en gevorderde acrobaten die geen hoogtevrees hebben. Na een stevige opwarming leren we acrobatische toeren op de trapeze of in de doek. Lenigheid en kracht zijn natuurlijk belangrijke ingrediënten bij deze disciplines en daar wordt dan ook de nodige aandacht aan besteed.
Deze lessen worden ook onderverdeeld in leeftijd om zo iedereen in een aangepaste groep te kunnen laten oefenen.

Lessen

Basis & fun

In deze lessen leren we de basis, hoe ga je in een trapeze, hoe maak je een knoop en klim je in een doek. We besteden natuurlijk ook aandacht aan veiligheid en spotten. Daarna gaan we verschillende trucjes uit proberen op een plezierige manier. De nadruk ligt op het plezier van deze disciplines en wie wil doorstromen, krijgt de nodige oefeningen om het gevraagde niveau te kunnen halen. Wil je vooral plezier maken bij het oefenen van je trucjes in trapeze of doek, dan is dit jouw les!.

Gevorderden 

De meer gevorderde luchtacrobaten kunnen hier terecht. De technieken worden verder verfijnd via opdrachten en doelstellingen waarbij we rekenen op een basisvocabularium aan de trapeze en doek. Regelmatig werkt je samen met de docenten aan een routine: je kiest je trucs, de overgangen en verfijnt de uitvoering ervan. We beginnen hier ook meer de nadruk te leggen op de afwerking van trucs en overgangen. Trucjes ga je meerdere keren gaan oefenen om deze mooi te kunnen uitvoeren. 
Er passeren hier ook trucs waar meer lenigheid en kracht voor nodig is, en de opwarmingen zullen dan ook nog meer hier de nadruk op leggen. 

Experten

Je hebt de oefeningen van de gevorderden al onder de knie en je kan zelfstandig oefenen. In deze lessen wordt aandacht besteed aan hoe je jezelf een truc kan aanleren aan de hand van een video gevonden op het internet. In deze lessenreeks is niet altijd een lesgever luchtacro aanwezig; er wordt van de deelnemers verwacht dat ze zelfstandig verder kunnen met trainen en elkaar helpen bij het trainen. We leren jullie ook een voorstelling in elkaar steken, waardoor we ook de creativiteit zullen stimuleren om zelf op zoek te gaan naar varianten van al gekende trucs of misschien wel zelf trucs uit te vinden.

Deze les loopt ook samen met de Crea / Productiegroep, waarbij de leerlingen van deze les ook meedoen aan de voorstellingen.

Groepen

Luchtacro 1:         de groep van het eerste tot het derde leerjaar.
Luchtacro 2:        de groep van het vierde tot het zesde leerjaar.
Luchtacro (12+): de groep voor iedereen die ouder is dan 12 jaar. 

Wanneer

basis en fun: 

Luchtacro 1:     zondag van 09u00 tot 10u30
Luchtacro 2:     zondag van 10u30 tot 12u00
Luchtacro 12+: dinsdag van 19u30 tot 21u00

Gevorderden

Luchtacro 2:     vrijdag van 19u30 tot 21u00
Luchtacro 12+: vrijdag van 18u00 tot 19u30

Experten 

Luchtacro 12+: dinsdag van 18u00 tot 19u30
                           zondag van 12u30 tot 14u00

Prijs

€ 225,00 op dinsdag en vrijdag
€ 205,00 op zondag