Op deze pagina vind je de lessenroosters van Hasselt, Genk en Sint-Truiden. Onderaan deze pagina kan je ook de adressen opzoeken van de locaties of de uitleg lezen van al onze lessen. Moest je nog vragen hebben mag je deze altijd mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De eerste les begint op zondag 24 september 2017.

Inschrijven kan via volgende link: http://balancirk.be/circusschool/inschrijven-2017-2018
Uitleg lidgeld vind je op volgende pagina: http://balancirk.be/circusschool/lidgeld

Lesrooster Hasselt

Dinsdag

18u30 - 19u45
Multi 7-12j (2)
Lesgever: Stan en Dries
Multi Plus 10j+ (2)
Lesgever: Stan en Dries

20u00-21u30 
Korte lessenreeksen (2)
26sept - 14nov:
Eenwieler
21nov - 16jan:
Acro
23jan - 13mrt:
Jongleren
20mrt - 22mei:
Parkour
Vrij oefenen (2)

Woensdag

14u00-15u15
Multi 7-10j (2)
Lesgever: Stan en Niels

15u15-16u30
Multi 10j+ (2)
Lesgever: Stan en Niels

 
Vrijdag

17u45-19u15
Luchtacro Niveau 1 (1)
Lesgever: Clara

19u15-20u45
Luchtacro Niveau 2 (1)
Lesgever: Clara

Zondag

9u30-10u15
Circomotoriek 3-4j (2)
Lesgever: Koen en Stan

10u30-11u15
Circomotoriek 4-5j (2)
Lesgever: Koen en Stan

11u30-12u30
Circomotoriek 5-6j (2)
Lesgever: Koen en Stan

 

Lesrooster Genk

Woensdag

13u30-14u45
Multi 7-10j (3)
Lesgever: Stan en Niels

14u45-16u00
Multi 10j+ (2)
Lesgever: Stan en Niels

Zondag

14u00-14u45
Circomotoriek 4-6j (4)
 Proefreeks 7 lessen
Lesgever: Koen en Stan

 

Lesrooster Sint-Truiden

Woensdag

14u00-15u15
Multi 7-12j (5)
Lesgever: Koen

 

Lesrooster Borgloon

Maandag

17u00-18u00
Multi 5-6j (6)
Lesgever: Koen

18u00-19u00
Multi 7-12j+ (6)
Lesgever: Koen

 

Adressen locaties

Locatie 1:
Vrije basisschool Tuinwijk
Lazarijstraat 120
3500 Hasselt
Locatie 2:
Atheneum
Capucijnenstraat 28
3500 Hasselt
Locatie 3:
Sporthal v/h college, zaal 2
Collegelaan 1
3600 Genk
Locatie 4:
De bladwijzer
Binnenlaan 1
3600 Genk
Locatie 5:
Sporthal Nieuw Sint-Truiden
Sportlaan 1
3800 Sint-Truiden
Locatie 6:
Sporthal Borgloon
Sint-Rochuslaan 2
3840 Borgloon

Inhoud lessen

Multi Circus
In de multi-lesjes verkennen we op een fijne manier de kneepjes en weetjes van de verschillende circusdisciplines. Afwisselend zullen de deelnemers kennismaken met technieken uit de evenwichts-, jongleer- en acro-disciplines. Via spel en oefening wordt de basis van deze technieken aangereikt, maar het fijn samen spelen en circussen is ook belangrijk op zich in de lessen.(groepsopdrachtjes, elkaar beveiligen, of je mening over een showtje geven)  hiernaast zetten we de eerste stappen in het brengen van een klein nummertje, en leren we de basisprincipes van het circustheater.

Multi Plus
In deze lessen werken we ook met de verschillende circusdisciplines. De plus staat echter voor het niveauverschil met de 'gewone' multi-lesjes. Deze lesjes zijn voor jongeren (en niet meer zo-jongeren) vanaf 10 jaar, die de basis van de meeste technieken al onder de knie hebben, echt gemotiveerd zijn om bij te leren, en eventueel blijven hangen om het geleerde te oefenen in het vrije oefenmoment. De lesgevers beslissen in onder overleg wie we gaan toelaten.

Circomotoriek
In deze lesjes ontdekken kleuters samen met hun ouder spelenderwijs hun lichaam en omgeving. Ontwikkelen is groeien naar vrijheid en zelfstandigheid binnen de grenzen van de eigen talenten en mogelijkheden. Hiertoe moet men zich goed in zijn vel voelen. De circomotoriek ondersteunt en stimuleert dit proces.
Via spelletjes en opdrachten, samen of juist tegen elkaar uit te voeren worden de jonge bengels uitgedaagd en gestimuleerd om hun beweeglijkheid/behendigheid te verkennen.
Wij verwelkomen alle kleuters vanaf 3 jaar met hun ouder.
De lesjes circomotoriek zijn in verschillende groepjes opgedeeld volgens de leeftijd.

Specialisatie Luchtacro : niveau 1
Deze specialisatie is voor beginnende acrobaten die geen hoogtevrees hebben. Na een stevige opwarming leren we acrobatische toeren op de trapeze of in de doek. We verkennen de basis van de bascule.
Via opdrachten en oefeningen leren we de basistruks van de trapeze en de doek, en het mooi brengen hiervan. Lenigheid en kracht zijn natuurlijk belangrijke ingrediënten bij deze disciplines.
Maar inschrijven kan vanaf 10 jaar en enige vereiste is willen!!

Specialisatie Luchtacro : niveau 2
De meer gevorderde luchtacrobaten kunnen terecht bij niveau 2. Na een nog stevigere opwarming, wordt er met de technieken doek, trapeze en bascule gewerkt.
De technieken worden verder verfijnd via opdrachten waarbij we rekenen op een basisvocabularium aan de trapeze en doek. Souplesse, en kracht zijn een vast onderdeel van de les, waarbij we onze grenzen ook echt willen verleggen!

Specialisatie-lessenreeksen
In deze kortere modules bieden we specialisatielesjes aan voor degenen die he beginstadium doorlopen hebben, en zich duidelijk willen toeleggen op één discipline. Vanaf 10 jaar en met duidelijke focus werken we aan volgende technieken:

  • parkour: Al even bekend en sinds enkele jaren ook in het circusaanbod terug te vinden. springen, rollen en zelfs vliegen (met gecontroleerde landing) zijn enkele ingrediënten van deze lessenreeks. Heb je veel energie, klim en spring je graag? zou je graag een salto leren? dan is deze lessenreeks misschien iets voor jou. stap voor stap werken we aan behendigheid, controle en precisie in het passeren van obstakels.
  • éénwieler: Na het succes van vorig jaar willen we de eenwieler-goesting binnen BalanCirk weer in de schijwerpers zetten met een lessenreeks éénwieleren. eenmaal je het moeilijke begin voorbij bent verfijnen we het evenwicht en is er een waaier aan mogelijkheden op één wiel. Van nieuwe opstappen tot trial-toestanden en eenwielerbasket.  voor deze lessenreeks beheers je best al de basis (simpele opstap en zelfstandig rijden)
  • Jongleren: ben je gebeten door het gooien, vangen (en regelmatig oprapen) van objecten? zijn termen zoals mills mess, siteswaps, 3-count of excalibur al deel van je jongleervocabularium? In deze lessen gaan we dieper in op de technieken diabolo, balletjes, contanctjuggling en kegels (passeren). De lessen willen we aanpasssen aan de vraag of behoefte van de groep zodat er het maximum uit de lesjes gehaald kan worden en je met een rugzakje aan nieuw tips verder kan oefenen.
  • acro: De acrobaten van het circus mogen zeker niet uit de boot vallen. na een stevige opwarming waar de spierballen mogen rollen en de zweetpareltjes tevoorschijn zullen komen, kiezen we om in te gaan op enkele acrobatische technieken. Afhankelijk van de interesse van de deelnemers werken we rond acroportée, banquine, toss the girl, of bascule.  In deze reeks hebben we best een goede mix van klein en groot. Stevige dragers, en kleinere vliegers die durven vliegen. 

Vrij oefenen
Circustrukjes leren is één ding, maar om ze echt onder de knie te krijgen (of erover;-) moet er geoefend worden.  Hiervoor opent BalanCirk vanaf dit jaar wagenwijd zijn deuren en biedt aan iedereen (lees ieder lid) dit gratis oefenmoment aan.  gedaan dus met éénwieleren door de living op koude winterdagen, geen sneuvelende lampen meer door wegsstuiterende botsballen, kom gewoon naar het vrije oefenmoment en zie zelf dat inzet en oefenen loont!
Niet leden kunnen onder voorwaarden ook gebruik maken van de zaal. informeer hier best over via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

end faq

© 2017 BalanCirk. All Rights Reserved. Designed By Koen Maryns